Снимка: Архив Булфото

Роми от столичния квартал "Дружба" се събраха на протест заради станалия по-рано тази вечер инцидент, при който баща и двете му деца бяха пребити в автобус, съобщи БНР.

Тримата роми са били нападнати и пребити от няколко младежи с палки. Това разказват хората, които се бяха събрали на протест около блоковете в "Дружба", близо до мястото на инцидента.

Още по темата

Жителите на квартала от ромски произход обясниха, че живеят в "Дружба" от повече от 50 години и досега не са имали абсолютно никакви проблеми с българите. Те смятат, че нападението тази вечер е дело на крайни групировки, които според тях имат политическа цел. Хората бяха категорични, че нападателите трябва да бъдат задържани.

По информация на БНР пострадалите са баща и двама братя близнаци, които са на 18 години. Те са били нападнати от няколко младежи с гумени палки в автобус номер 88, след което побоят е продължил на спирката на превозното средство, близо до блок 114.

Сигналът за инцидента е подаден в 19:50 ч. в полицията. Пристигналият на мястото полицейски патрул не е успял да задържи нападателите и в момента те се издирват от СДВР.

Тримата пострадали са откарани в "Пирогов". Те са с леки наранявания. Няма опасност за живота им.

Заради протеста тази вечер на място бяха изпратени сили на жандармерията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase