Снимка: Булфото
fallback

Десетки граждани се събират в близост до читалище "Райна Княгиня" в столичния квартал "Орландовци" на протест, съобщи "Фокус".

Някои от демонстрантите носят българското знаме. На едно от тях е изписано "Революция", а флагът е обърнат наобратно. На друг трибагреник е изписано: "Да освободим България от политици – еничари, българско и турско 2".

Има и протестиращи, които носят черни тениски, други са с бели. Някои от тях са увили около китките на ръцете си българското знаме.

Oще по темата

На място е и началникът на СДВР Младен Маринов. По думите му няма данни, че на протеста някой би искал да направи провокация.

"Ние сме взели мерки. Има разположени полицейски сили на територията на цяла София, там където има компактни общности от ромско население", каза комисар Маринов.

Директорът на СДВР уточни, че в квартала във всички подходи и уязвими места, които снощи са били проблемни, са разположени полицейски части.

Очаква се протестът да се раздели на две - пострадалите при инцидента в квартала в събота вечер ще се съберат пред Народното събрание, съобщи bTV.

Пострадалите от боя в събота смятат, че на протеста вчера в квартала са изпратени провокатори.
Ситуацията снощи ескалира, когато стотици българи се събраха, за да протестират. Полицията задържа четирима души досега. Имало е и спортни хулигани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Made in russia

преди 8 години

Веднага фъндъкова да си подава оставката. Тя организира и покровителства етническите престъпления в градския транспорт извършвани от подчинените и контрольори.

25

Анонимен

преди 8 години

"Десетки"???Ама мноого беее.....И аз съм бУгаташ. Имам десетки левове.СМЕШНИЦИ!

24

Фики

преди 8 години

Чакайте бе, футболните фенове и те са нормални хора !Що ги заклеймявате ?

fallback