Снимка: Twitter
fallback

Столична община обяви, че е задължила фирмата изпълнител да преасфалтира за своя сметка констатирани неравности в ремонтирания участък от бул. "Цариградско шосе" между булевардите "Копенхаген" и "Ал. Малинов".

Фирмата трябва да отстрани цялата положена асфалтова настилка в зоните с неравност, тъй като от "Московска" 33 не приемат ремонтните дейности за завършени.

Макара и да не се уточняват кои са "неравностите", от Dnes.bg разбрахме за какво иде реч – за асфалтирания "легнал полицай" в района на 7 км (в посока центъра).

Става въпрос за пластмасовото препятствие, поставено на подстъпа към бензиностанция в локалното на булеварда, което "убива" скоростта на колите при влизане в обекта.

Асфалтираният "полицай" стана хит в нета, след като столичанинът Бисер Дянков го снима и качи в Twitter, като се обърна и към кметицата Йорданка Фандъкова да огледа добре фотоса.

Тя пък му отговори, че неравността ще бъде премахната, след което локалът ще бъде преасфалтиран, което както вече е видно ще се извърши в скоро време.

От "Трейс", фирмата която отговаря за ремонта на бул. "Цариградско шосе" в този участък, се оправдяха, че застъпването на асфалта с "легналия полицай" е само 10 см и недоглеждането ще се отстрани.

Oще по темата

Допълниха, че напрежението при тях било огромно и бързали, за да влязат в графика.

За да бъде заобиколен “легналият полицай”, трябвало да се променят габаритите на машините, а това изисквало допълнително забавяне, затова го и асфалтирали.

След ремонта лицензирана лаборатория на Агенция "Пътна инфраструктура" ще вземе проби и ще направи нова експертиза на участъка, заричат се днес от Столичната община.

Какво ли щеше да стане, ако Бисер Дянков не бе снимал абсурда? Отговорът оставяме отворен!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

>
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
fallback