Снимка: архив Булфото
fallback

60 пълнолетни и девет малолетни незаконно пребиваващи у нас от афганистански и пакистански произход са задържани при акция на ДАНС и МВР в София срещу нелегалната имиграция снощи, информират от агенцията.

При акцията на бул. "Мария Луиза" и площад "Лъвов мост" е задържано едно лице с наложена забрана за влизане на територията на Шенген.

Задържаните са отведени в районни управления на полицията и се работи по установяване на самоличността им.

Задържани са и двама чужденци, организиращи незаконна миграция - гражданин на Ирак, пребиваващ в България от 1996 г. и гражданин на Сомалия, пребиваващ в България от 2014 г.

Oще по темата

Двамата, в съучастие с други лица, са създали мрежа за прехвърляне към Западна Европа на имигранти. Те са осигурявали незаконно влизане в страната и са предоставяли за целта транспортни средства, места за настаняване и фалшиви документи за самоличност.

Имигрантите са заплащали на организаторите суми от 1000 до 3000 евро. Дейността на мрежата е създала предпоставки за застрашаване на националната сигурност и обществения ред.

Със заповед на председателя на ДАНС на двамата организатори са наложени принудителни административни мерки отнемане на правото на пребиваване у нас, принудително отвеждане до границата, експулсиране и забрана за влизане в страната за срок от пет години.

Продължават действията по изясняване на престъпната дейност на мрежата.

Проведената операция е част от съвместните мерки на ДАНС и МВР за разкриване и пресичане на дейности по незаконно въвеждане и прехвърляне на чужденци към и през България, в рамките на които по-рано същия ден от органите на МВР са задържани още 81 нелегално пребиваващи в страната чужди граждани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Мечта!

преди 8 години

Мечтая за "родната милиция" ,която не допускаше такива екземпляри в България !Къде са законите в днешна България и кой следи за тяхното спазване?

4

НАПАЛМ

преди 8 години

Да ги депортират всички.

3

А

преди 8 години

Трябват денонощно такива акции. Аз съм ЗА !!!

fallback