Снимка: БТА

Многофункционалната открита спортна зона в парка "Възраждане" е уникална като площ и организация в цяла България.

Комплексът в "Зона Б-5-4" ще бъде готов в края на юли, а от есента ще може да се ползва, похвали се кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от БТА.

Проектът по програма "Джесика" на стойност около 3 млн. лева предвижда на площ от 24 дка да бъдат разположени различни спортни площадки - три футболни игрища с изкуствена трева, три тенис корта, открита площадка за тенис на маса с осем маси, плажен волейбол, каза кметът.

По думите й ще има също игрище за стрийтбол, за петанк, пързалка за кънки и хокей, детска площадка. Комплексът ще разполага с преместваеми трибуни със 150 седящи места.

Проектът включва изграждане на алейна мрежа и настилки, достъп за хора с увреждания, осветление, напоителна и ВИК мрежа, растителност.

Алейната мрежа ще бъде от екологична настилка (посипка), а не от асфалт, защото комплексът е част от парковото пространство, посочи Фандъкова.

Тя каза, че по друг проект ще бъде направен ремонт на сградата за спортни дейности на "Спортна София", която се намира в комплекса.

"Софийски имоти" са обявили процедура за избор на изпълнител за изграждането на парк "Възраждане", съобщи още Фандъкова.

Тя посочи, че строителните работи там ще започнат до края на лятото, за да може този изоставена зона на града да се превърне в приятен парк.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase