Снимка: Булфото, архив
fallback

Близо 12 000 деца ще останат без място в детските градини и яслите в София след първото класиране вчера. Сметката направиха неправителствени организации, които присъстваха на жребия, съобщи в. "Монитор".

По социални и общи критерии бяха приети 8688 хлапета, а общият брой на кандидатите беше 23 827. Сред тях обаче имало и деца, които се борят за преместване в друга градина.

"Най-голям продължава да бъде недостигът за яслените групи, като извън тях остават над 6100 деца", обясни шефката на Дирекция образование Мария Минчева. В първа градинска група са приети общо 3189 малчугани.

"Недостигът е твърде голям. И през тази година най-голям е напливът за районите "Младост" и "Люлин". От 2006 г. досега успяхме да построим 71 детски градини", обясни зам.-кметът по култура д-р Тодор Чобанов.

Списъците с класирането ще бъдат залепени днес в градините, както и обявени в интернет. Записването започва в понеделник и ще продължи до 22 май.

През тази година на всеки две седмици ще има класиране на кандидатите. Малчуганите, които имат еднакъв брой точки и са в т.нар. гранична група, ще получават ново случайно число за всяко класиране, обясниха от кметството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 8 години

2006 година над 45 сгради на детски градини бяха приватизирани, реституирани или закрити

12

Анонимен

преди 8 години

Детските градини - на реституките!

11

кали станкова

преди 8 години

Проявете уважение и почит към българските дечица . Заслужават много . Имат право свободно да избират къде да се обучават . Имат права .

fallback