Снимка: архив, Булфото
fallback

Столичната община започва ремонти на вътрешнокварталните улици, мостови съоръжения и тунели.

От понеделник се очаква движението да бъде блокирано на 10 места, съобщава БНР.

Oще по темата
Над 30 км булеварди затварят за ремонт. Това ще са: площад "Руски паметник“ и булевардите "Тодор Каблешков", "Монтевидео"," Владимир Вазов", "Сливница", "Ботевградско шосе", "Александър Малинов" и "Ал. Дондуков". Затворени ще бъдат и 20 мостови съоръжения.

Само преди дни зам.-кметът на столицата Любомир Христов обяви, че дават старта на рехабилитацията на "Цариградско шосе".

Първият етап от ремонта ще бъде от Околовръстното шосе на столицата до разклона за Летище София.

Предстои и поетапното модернизиране на кръстовищата в столицата. На тях ще се инсталират датчици и системи за мониторинг. Така ще се улесни движението в центъра, ще се спести гориво и ще се облекчи преминаването на линейки, пожарни и на масовия градски транспорт.

За жалост, очакванията са, през цялото лято, софиянци да бъдат свидетели на огромни задръствания. Ремонтите се очаква да приключат до 15-и септември.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Васко

преди 9 години

До Юргенмнооого, мнооого комплекси.

34

HAVOC

преди 9 години

До ЮргенТогава защо пишеш на БЪЛГАРСКИ? Как си успял да прочетеш и разбереш статия на БЪЛГАРСКИ? Защо четеш сайтове и статии за БЪЛГАРИЯ? Само едно ще ти кажа - мнението е като ***, всеки си има по едно!

33

софиянец

преди 9 години

Който не харесва града да си избере друг и да върви в него. Аз го харесвам и с удоволствие гледам как се ремонтира и обновява. Да, има гадни и некачествени ремонти тук там, но за моя радост позитивите са повече. Отне много време и много кметове докато започне нещо да се прави тук. Е сега се праеи и това е добре...

fallback