Снимка: архив, БулФото
fallback

Метрото до летището ще бъде пуснато утре.

Откриването на разширение на метрото в участъка от бул. "Цариградско шосе" до аеропорта ще бъде утре от 10.00 ч. на метростанция "Летище София", съобщават от Столичната община.

Новият участък на метрото ще бъде пуснат за ползване от гражданите и гостите на София от 13.00 часа. През утрешния ден тези, които се качат от новите станции, ще се возят безплатно.

Изграждането на новия участък се финансира по ОП "Транспорт" и Европейския фонд за регионално развитие. Отсечката е продължение на първия метродиаметър на софийското метро и включва четири метростанции - "Дружба", "Искърско шосе", "Софийска Света Гора" и "Летище София".

Сред присъстващите на официалната церемония ще бъдат министър-председателят Бойко Борисов, министърът на транспорта Ивайло Московски, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, кметът на София Йорданка Фандъкова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 9 години

100 Пъти е по красиво от Лондонското метро.Боико е велик.Сега започваме да виждаме и разбираме какви разбоиници ниса оправлявали до сега.Троината на кол.Парите отиваха в комонистите и за Москва.Боико изчистиси къ6тата напълно от ДС.

14

ЗА 9

преди 9 години

***- И ВИЕНА И МЮНХЕН ИМАТ МЕТРО - В ГЕРМАНИЯ ПОЧТИ ВСЕКИ ГРАД ИМА МЕТРО И ТО ОТПРЕДИ ВОЙНАТА , А МЮНХЕН Е ДОСТА ПО-ГОЛЯМ ОТ СОФИЯ И Е НАЙ-МОДЕРНИЯ ГРАД В СВЕТА ВЪОБЩЕ

13

boris.shopov.7

преди 9 години

край на алчните бакшиши !!

fallback