Неработещият фонтан на "Витошка". Снимка: bTV
fallback

През следващата седмица ще се реши дали най-скъпият софийски булевард "Витоша" да се къпе с втори фонтан. Той ще е разположен пред ритуалната зала между улиците "Солунска" и "Алабин".

За вида му трябва да бъде обявен конкурс, за да не повтори съдбата на противоречивия шадраван в участъка от ул. "Неофит Рилски" до "Солунска", наричан от столичани - биде.

"Не ми се иска конкурс, достатъчно беше първият. По този въпрос другата седмица ще направим среща с изпълнителите", обясни  главният архитект на София Петър Диков.

Съдбата на първия фонтан обаче остава неясна. Причината е, че в общината е постъпила подписка от стотици граждани, които живеят в района и настояват водната площ да остане. Така през лятото окончателно ще се реши дали той ще остане.

Точно срещу ритуалната зала "Триадица" пък ще се паркира и "Старият трамвай". В специално реставрираната мотриса, която се е движила по софийските улици в началото на XX в., ще се разположи културно-информационен център.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Кореняк

преди 9 години

И за мен това е моят квартал, роден съм и израстнал там, но сега вече не прилича на нищо. Диващината постепенно го завзе в последните 25 години. Един дивашки фонтан повече или по-малко - все тая вече.

22

и Аз съм софиянка

преди 9 години

А,кога ще решават за нова детска болница със съвременно оборудване ? Стига сте се подигравали с хората- фонтани,паметници, алеи на мъртавци, музеи на соца и купища подобни идиотии !

21

Анонимен

преди 9 години

Колко милиона ще ни тсрува този фонтан?Почти сигурно е, че след време хората ще наложат да се махне, но това ще ни струва още милиони.

fallback