Снимка: bgonair.bg
fallback

Протест срещу насилието над бежанци се проведе в София. Около 20 граждани, организирали се в социалните мрежи, се събраха пред сградата на Граничната полиция в столицата и поискаха да спре по думите им "побоя над влизащи у нас чужденци търсещи закрила".

Миналата седмица в турски медии се появи информация, че група иракчани, опитали се да влязат у нас нелегално, са били бити с бухалки от български граничари. Впоследствие двама от тях починали от студ, се твърди още в медийната информация. В МВР тече проверка по случая.

По информация на протестиращите иракчаните бягали от групировката Ислямска държава. У нас искали да намерят временно убежище, но срещнали насилие.

В протеста се включиха и няколко младежи от Афганистан, които разказаха как са се държали с тях полицаите докато били в арестите.

В петък демонстрантите се заканиха да излязат отново на протест. Междувременно от Гранична полиция съобщиха, че от миналата сряда тече проверка по публикациите в турските медии за бити иракчани. Въпросът ще бъде поставен и на утрешното заседание на Смесената българо-турска комисия по граничен контрол.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "България" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

76

Анонимен

преди 9 години

Махайте се !!!!

75

Анонимен

преди 9 години

какви демонстранти, какви 5 лева? Ясно се вижда, че там всички са чужденци от изток

74

hamurapi

преди 9 години

Убеден съм, че мястото на тези *** не е тук. И без това имаме прекалено много проблеми за разрешаване, та да се занимаваме и с тях. И с какво право им се отпускат помощи? Да не са дали на държавата нещо повече от мен? Идете и ги вижте какви ги вършат през нощта на Лъвов мост! Такива ***...интересно ми е от къде намират средства за храна, цигари, алкохол? Ченгелите стоят и ги гледат като индианци пред компютър. Омръзна ми вече да ги гледан непрекъснато как ми дишат въздуха!!! МАРШ!!!

fallback