Снимка: архив, Булфото

Ремонтът на един от най-натоварените пътни участъци в столицата – бул. "Цариградско шосе", ще започне веднага след Великден.

Пет месеца майсторите ще работят в участъците от Околовръстното шосе до разклона за летището и "Младост" и тази между "Алея Яворов" и моста на Четвърти километър.

"Най-късно до 15 септември трябва да приключат основното строителство и след началото на учебната година да остане само работата по локалните платна", обеща зам.-кметът по транспорт Любомир Христов.

За да няма пореден кошмар с трафика и да не се изнервят допълнително шофьорите, от общината са планирали да не затварят изцяло булеварда, а движението да става с прехвърляне от едната лента в другата.

Първо ще се обнови отсечка от Околовръстното шосе до разклона за летището, която е дълка около 5,8 км.

"През следващата седмица ще получим от изпълнителя на обекта, график за организацията на движението. Те ще предложат варианти и етапи на ремонта. Има вариант вторият участък от булеварда - между "Алея Яворов" и моста на Четвърти километър да започне да се изпълнява с напредването на лятото", обясни Христов.

За обновяването на двете отсечки кметството е отделило 19 млн. лева от бюджета на общината.

През следващия месец ще стартира и ремонтът на последната част от "Витоша" - от ул. "Солунска" до Съдебната палата. Майсторите ще започнат да къртят релсите от 1 април, а заведенията ще трябва да премахнат масите и пушалните си, за да може да се работи. Плановете са реконструкцията да приключи до края на юни.

В средата на април ще започне да се ремонтира и отсечката от ул. "Гургулят" до ул. "Бяла черква". Амортизираните релси на трамвая ще бъдат заменени с нови.

Пътната настилка на булеварда ще бъде преасфалтирана и ще се извърши подмяна на бордюрите и обновяване на тротоарите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase