Снимка: архив, БулФото
fallback

Седем души са задържани в полицейски управления в столицата преди началото на организираното днес шествие Луковмарш.

Oще по темата
Двама от мъжете носели ножове и боксове, съобщават от пресцентъра на МВР.

При проверка на лек автомобил “Волво“ и в петимата мъже в колата са намерени палки, ножове и спрейове.

Седмината са отведени в различни районни полицейски управления за последващи действия.

Луковият марш се проведе, въпреки че Столичната община забрани шествието.То тръгна от пилоните на НДК и продължи до паметника на ген. Христо Луков. Жандармерия и полиция охраняваха мероприятието, организирано от Българския национален съюз.

Миналата година шествието също беше забранено от общината, за да не се стигне до безредици.

Луковмарш е традиционна проява на националистически формации в България. Маршът представлява възпоменателно шествие в памет на генерал Христо Луков. Според анализаторите той е спорна личност в историята на България, повлиян силно от фашизма и близък до нацисткия режим на Третия Райх.

Кадри от шествието може да видите във видеото на Bulgaria On Air






 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

201

Todor

преди 9 години

До Анонимен, Заври си психолога в задните части. Хомосексуалист се става, а не се раждаш такъв, а и аз съм на доста години и щом до сега не съм минал във вашето стадо, няма да мина никога! Да, ходил съм в казарма две години в под.22160 и униформите са зимните на БА. А шапките не ги знам от къде са ги взели, но става дума за униформите. Ние говорим за моркова, а ти се хващаш за листата. Фашизъм не е имало НИКОГА в България или която и да е друга страна, единствено е било в Италия на Бенито Мусоли

200

Анонимен

преди 9 години

rodil se v balgaria kato bolen mozak--tova e izcadieto lukov-gomnoto

199

Todor

преди 9 години

До Анонимен Чета нагласените ви коментари, явно цял рояк от въшльовци антифашисти се е събрал тука. На тебе простотията ти идва от незнанието. Това не са немски униформи, а униформи на БА- българската армия. Това са вълнени униформи, но ти не си ходил войник, понеже си гей. А този знак е на рода Дуло, сигурен съм ,че ще питаш и кой е този род, но нямам желание да образовам антифашистки безродник с меки китки!

fallback