Снимка: архив, Булфото
fallback

Десет патрулни автомобила на КАТ-СДВР, оборудвани с камери и микрофони, започват проверки по най-невралгичните места в столицата, съобщават от МВР.

Oще по темата
Общо 120 автомобила на Пътна полиция ще бъдат оборудвани с новата система за видеозаснемане и аудиозапис на действията на пътните полицаи.

През последните няколко месеца са се увеличили тежките пътни инциденти на пешеходни пътеки, както и на регулираните кръстовища с пътни знаци и светофарни уредби. 

Много от водачите, когато правят десен завой, не осигуряват предимство на пешеходците и стават тежки пътни произшествия. Именно затова проверките ще обхванат местата с установено концентриране на такива произшествия.

Същевременно ще се извършва и контрол на водачите за употреба на алкохол. Целта е намаляването на пътния травматизъм и превенция, както и възвръщането на доверието на обществото към системата на КАТ, обясняват от полицията.

С оборудваните автомобили на практика се започва работа по новия метод, при който всеки патрулен екип ще работи самостоятелно.

В патрулните автомобили са монтирани три камери, които през цялото време записват. На реверите на патрулиращите полицаи са поставени микрофони, които ще записват и разговора на униформените с проверяваните шофьори. Всички автомобили на пътна полиция са снабдени с джи пи ес системи, които показват точните им координати по време на работа.

Колите са специално оборудвани със стикери, които посочват, че се извършва видеозаснемане.

Според МВР с въвеждането на този метод на практика се въвежда сериозна антикурупционна мярка, постига се и по-голяма сигурност за служителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

Аз ПОЛИЦАЯ.

преди 3 години

И още нещо преди да ми говорете за белите държави научете законите. Защото в БЕЛИТЕ ДЪРЖАВИ ПОЛИЦАИТЕ ИМАТ ПРАВА. А в страната на чудесата гражданина вика аз ти плащам заплатата, от мойте данъци. И лимонада ли трябва да му купя, че си плаща данъците?. Първо станете ЕВРОПЕЙЦИ, и чак тогава ми говорете за" белите държави." И като ти съставим акт пред камерата и арменски поп не може да ти помогне. ТОГАВА ЩЕ ВИ ВЕДЯ КОЛКО СТЕ ОТВОРЕНИ И ДАЛИ ПАК ЩЕ МИ ГОВОРИТЕ ЗА БАКШИШИ И ПЪЛНИ ДЖОБОВЕ.

62

alka

преди 9 години

Казах и го казвам пак. Онзи ден ме спира един за проверка просто без да говоря му мушнах 20 ка в документите той ги видя взе си ги под ръкава. Камерата е далече чак в патрула колко да снима на 20 метра от проверката. това стана на 10 метра от НДК не действа тези камери са източване на държ пари разберете го не става не спира корупцията

61

Бай Хой

преди 9 години

До АнонименСАЩ , Русия или не си чувал за тези държави?

fallback