Снимка: БТА
fallback

Всички 170 снегопочистващи машини са навън и разчистват столичните улици и булеварди заради силния снеговалеж. Това заяви Веска Георгиева, директор на Столичния инспекторат пред БТА.

Проблемът обаче е, че в момента е час пик и са се образували задръствания на много места в столицата. Задръствания са се образували по булевардите „Цариградско шосе” „Симеоновско шосе” и „България”. Скъсен е маршрутът и на тролей №2. Поради аварирало превозно средство в момента не се извършва движение в участъка от „Бъкстон" до „Борово".

Задръстване има и в столичните квартали „Павлово” и „Княжево” в посока изхода на София, движението в района се регулира от регулировчик. Движението се осъществява в две колони.

Добрата новина по думите на Георгиева е, че пътните платна не са замръзнали, защото температурите са все още над нулата.

Когато движението се облекчи, машините ще продължат да обработват улиците и ще продължат да полагат смеси против заледяване.

Георгиева обърна внимание, че улиците няма как да бъдат изцяло почистени, тъй като непрекъснато вали тежък мокър сняг.

Фирмите ще работят цяла нощ, докато е необходимо, защото прогнозата е снеговалежът да продължи цяла нощ. Поради това сме информирали фирмите да извикат и допълнителни шофьори, посочи тя и допълни, че те обработват и пътните платна на Витоша.

От АПИ съобщават, че е ограничено движението за тежкотоварни камиони по АМ "Тракия", АМ „Хемус” и АМ „Люлин” на територията на област София заради почистването на снега. Движението по пътя София-Драгоман е затруднено заради задръствания. Опашки от автомобили са се образували поради аварирали тежкотоварни автомобили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

Анонимен

преди 9 години

Кога валя - вече забравих, а леда по тротоари стълби, алеи, да не говорим в градимките си стои - явно пак чакаме хубавото време. В съседната статия пише колко хора вече са се потрошили, а и предния път беше така. Този град не е само за шофьори! Днес, както междувпрочем и предните дни смалкия преодоляхме заледените подлези на метрото и подстъпите към тях - изчистено колкото да се мине в *** нишка. После до детската градина в продължение на 100 м ходихме по заледени тотоари и т.н....

60

Анонимен

преди 9 години

Бе, кофти хора са това, софиянците. Такава кметица им е дал Сам Баце, пък те - недоволстват ... Мал шанс за шофьорите. Но не се безпокойте - който не си изчисти терена ще бъде наказан с големи глоби. Строго,но справедливо!#ЗаБогаХораНеПътувайтеА иначе аз успях да изпълзя от затрупаните заледени стълби на метрото и преминавайки героично през преспи и локви да си стигна у дома

59

Петър

преди 9 години

В 4 часа беше почистено много добре !

fallback