Снимка: архив, Булфото

Асансьорът в 17-етажната кооперация на столичната ул. „Охридско езеро”, в чиято шахта в петък вечерта загина мъж, е бил ремонтиран наскоро. Това коментира пред bTV мъж, който живее на втория етаж в блока.

Той е единственият, който се e съгласил да говори по темата пред камера.

Домоуправителят на входа сподели, че не е получавала сигнали за неизправност на асансьора през вчерашния ден, останалите съседи отказват да говорят след инцидента.

Мъж загина на място, след като падна в асансьорната шахта от 14-ия етаж. Инцидентът стана снощи в блок 21 на столичния квартал Сердика малко след 21 часа.

По първоначални данни мъжът е отворил вратата на съоръжението, но се оказало, че асансьорът е бил на по-горно ниво и така той е полетял в асансьорната шахта.

Това е поредният фатален инцидент с асансьор в столицата за последните няколко месеца. Само преди броени дни стана ясно, че четирима монтьори получиха обвинение за трагедията в блока на бул. „Цариградско шосе“ 115 в София през лятото. На 19 август миналата година асансьорът в сградата падна от деветия етаж. При инцидента загина жена, а друга беше тежко ранена.

На 18 октомври 2014 година пък 53-годишен мъж загина в столичния квартал „Гео Милев“, след като падна в асансьорна шахта в опит да излезне от закъсал асансьор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase