Снимка: Архив Булфото
fallback

Студенски град, Овча Купел, Панчарево и Княжево са столичните квартали, в които най-често зли кучета нападат минувачи. А най-малко пострадали през миналата и в последните години има в луксозните райони "Бояна", "Драгалевци" и "Симеоново".

Това съобщи д-р Цветомир Димитров, директор на софийската Първа градска болница, в която се намира единственият противобесен кабинет у нас, пред "Труд". В него се приемат пациенти не само от близките села, но помощ е оказвана и на хора от Варна и Монтана, показва справка, изготвена за вестника ни.

И вчера лекарите поставиха противобясна ваксина на 70-годишна жена, която е била нахапана от улично куче край Владайската река.

Приетите в противобесния кабинет през миналата година са 720 души, а през 2013-а са били 772-ма. "Обяснението ми е, че общината активно прилага мерки срещу уличните кучета", смята д-р Димитров.

Преди около половин година доставката на важната ваксина се бе забавила. Но в момента проблемът е преодолян, има налични 160 дози.

В зависимост от това колко тежки са пораженията от кучешките зъби, докторите поставят 3 апликации на ваксината, а ако кучето е нахапало човека по глава - 5 дози през определен период.

Най-малкият пострадал пациент през миналата година е бебе на една годинка, а инцидентът е станал с домашно куче, което показва, че застраховани няма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Ноа

преди 9 години

Не са нужни кой знае колко средства за да се реши проблема, усвояват се милиони по европейски програми а нищо не се прави! Кучетата не са виновни, те не са обществото а ние!При правилна работа и внимание към проблема не е кой знае какво да се реши. Животните не са виновни!

22

Много странно

преди 9 години

В Студентския град хората скачаха в защита на кучетата, ако видят да се задава кола-"кучегубка".Псетата не бяха зли, защото студентите ги хранеха - дори в най-гладните години късаха парчета от закуските си,за да нахранят някое куче.После, преди около 15-ина години, една сутрин Студентският град осъмна без нито едно куче. Акцията е била проведена през нощта, тихомълком - иначе студентите пак щяха да защитят животинките.После стана неприятният инцидент в спортната база там.Сега не знам как е.

21

Анонимен

преди 9 години

Ахахахахаха, в горе изброените "луксозни" квартали, дори няма канализация, но нищо - нека са луксозни....

fallback