Архив: Булфото

Кметът на София Йорданка Фандъкова откри нова сграда на ОДЗ 85 в жк. "Дружба" 2. В нея ще бъдат настанени две яслени и една градинска група за над 80 деца.

Строителството, обзавеждането на сградата и детските площадки са за около 800 хил. лв. Разширението е със самостоятелен вход и изход, има топла връзка между старата и новата сграда.

През тази година предстои да бъдат построени нови осем детски градини, каза Фандъкова, цитирана от БТА. Тя припомни, че през 2014 г. са построени 19 детски градини, което е рекорд в историята на града.

Сега с построяването на нови градини постепенно се намалява недостига на места в градините за деца между 3 и 5 години в "Дружба".

Кметът изтъкна, че всички детски градини, които се строят, предоставят условия и качество, които отговарят на съвременните европейски изисквания.

Кметът на София посочи, че през през 2006 г. Столичната община е прекратила порочната практика на заменки на детски градини. Тя даде за пример 44 детска градина в "Дружба", която преди 2006 г. е била заменена за няколко апартамента. За съжаление сделката беше законна и Столичната община не можа да направи нищо, за да си я върне, отбеляза кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase