Снимка: Б,лфоот, архив
fallback

След като вчера тигърът Мъри избяга от клетката си в столичния зоопарк, днес експерти ще търсят начин да автоматизират гилотините на клетките на хищниците, така че да намалят човешкия фактор до минимум.

Това съобщи пред Нова телевизия директорът на зоопарка д-р Манол  Нейков.

Oще по темата
Тигърът успя да избяга именно поради небрежност на служители на зоопарка.

Днес хищникът вече е излязъл от упойка и се чувства по-добре, а зоопаркът ще отвори врати и посетителите могат да са спокойни, увери Нейков.

Бягството на тигърa обаче постави на дневен ред редица въпроси за сигурността в зоопарка.  Според Манол Нейков вратите на клетките са на 40 години, от времето, когато е построено съоръжението.
 
"Очаквам кметът Йорданка Фандъкова да изпрати специалисти от Столична община, които да огледат гилотините при едрите хищници, за да се направи някаква автоматизация”, призна той.
 
"При срещата с диво животно правилната реакция е да се стои неподвижно, както са направили и самите хора, които са били в залата. Тигърът все пак има ловни инстинкти и когато човек тръгне да бяга в уплахата си, тогава се задействат инстинктите им на преследвачи и ловци и може да се случи инцидент”, обясни още д-р Манол Нейков.
 
"Този тигър е отгледан в зоопарка и е свикнал с посетителите. Той няма ловни инстинкти за разлика от баща му, който е бил див тигър. Изключително кротък и спокоен е”, информира Нейков.

По думите му дори и гледачът, който е казал на хората да излязат от залата, е минал на три метра от тигъра без никакви инциденти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 9 години

Защо трябва да се случи нещо за да се вземат мерки.

10

До Валери

преди 9 години

Определено бъркат аритметиката. Аз още не съм на 40 години, а имам спомени от стария зоопарк, който беше в центъра на София. "Закръгляват" нагоре с повече от 10 години

9

Саздов

преди 9 години

Не бях ходил доста години във зоопарка отидох на разходка и да погледам,такава мръсотия и такава мизерия няма никъде.Техниката на 1000 години носи се непоносима воня от всякъде,незнам как живеят животинките а да не говорим колко клетки са празни и няма нищо във тях

fallback