Снимка: архив Булфото
fallback

Нова наредба за организация на движението в София предвижда паркингът около Националния стадион „Васил Левски“ да стане „Зелена зона“. В момента там се паркира безплатно.

Oще по темата
Наредбата предстои да бъде разгледана и гласувана от Столичния общински съвет в четвъртък. Това съобщи Зафир Зарков от транспортната комисия към СОС, информира БТА.

Той мотивира намерението единственият безплатен паркинг в центъра на столицата да стане платен с множество сигнали от граждани за безразборно паркиране в района. Получени били и жалби за спиране дори по алеите на парка, който е в близост.

Промените в наредбата предвиждат и да се даде възможност за безплатно паркиране до 10 минути в „Синя зона“ и „Зелена зона“. Това ще става с талон за многократна употреба, който ще се дава от служителите на Центъра за градска мобилност. Талонът ще се поставя на предното стъкло на автомобила, обясни Зарков. На него няма да има обозначена дата, но и няма да може да се използва за едно след друго безплатни паркирания.

Освен МВР, вече и Общинска полиция ще може да санкционира шофьорите, които паркират в градинки, паркове и по тротоарите. Тази промяна също е залегнала в новата наредба за движението в столицата. Това ще става с фиш от 20 лв. до 50 лв.

Изработването на нова наредба се налага, защото настоящата е променяна многокрактно през годините, нестабилна е в съдебно отношение и често е предмет на жалби от страна на граждани, посочи Зарков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

пена

преди 9 години

Мрънкаите смешници! Време е да се научите, че общинската земя не е само ваша и, че ако искате да я ползвате дори и за паркиране ще трябва да си плащате на останалите "собственици" на земята. Безплатното паркиране е останка от комунизма и е чиста дискриминация на хората без автомобил.

17

иде...

преди 9 години

Зимата на нашето недоволство...

16

Анонимен

преди 9 години

Откакта Картофената принцеса стана кмет мамицата разгони на София. Що пари се откраднаха а и още колко ще открадне нямате и идея. Но сама ни крадне, Баце взимка половината щото требва да се плаща за изборите, за протести, за Петното, за сметките в чужбина, за общ.съветници от ГЕРБ, тлъсти пиявици.

fallback