Снимка: архив, Булфото
fallback

Момиче на 10 години пострада тежко, след като люлка се скъса на нова детска площадка в столицата. Инцидентът стана около 16,30 следобед в Докторската градинка.

Детето паднало от люлка, след като въжето й се е скъсало. То изпаднало в безсъзнание и родители на други деца повикали екип на 112. В този момент малката Ида е в болница “Пирогов” и все още е в тежко състояние.

Според д-р Стоян Сопотенски, цитиран от БТА, детето е с комоцио, но няма опасност за живота му.

Люлката е част от откритата само преди месец детска площадка. Деца, които често играят в градинката, казаха, че често падали от съоръженията.

Две са версиите за инцидента. Първата – некачествена работа на фирмата изпълнител на проекта, втората – вандализъм, който направил люлката опасна.

За БНТ от Столичната община заявиха, че Докторската градина има постоянно видеонаблюдение и че на записа се вижда ясно, че освен деца на люлката се качва и възрастен човек, който люлее децата много силно, въжето се къса и децата падат.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

петя

преди 9 години

Родители, не познавате децата си! Не е етично да търсите вина само в производителя или в6стопанина. Не ме стана ясно какво правят големи деца на люлка за мъници, а за засилването от тяхна приятелка не искам да говоря. Е , кой е виновен?? Разбирам гнева на майката, но мисля , че по-добре ще бъде да се моли за детето си и да укроти топката. И един съвет към всички майки- понаблюдавайте децата си от страни, за да ги видите и в друга светлина, и не казвайте моето дете не е такова!

14

kk

преди 9 години

Напълно подкрепям 7 и 14. Пубертети се люлеят по най-вандалския начин на подобни люлки (имам наблюдения върху тази в Банската градинка). Това са детски люлки, за МАЛКИ дечица...и за тях са прекрасни и безопасни. Не смятам, че вина имат производители, изпълнители, община, кмет, премиер, президент и т.н. Виновно е безхаберието на родителите...

13

Аз

преди 9 години

Абсолютно безхаберие от страна на майката! Абсолютно! Сядат по пейките, лапат цигарите и оправят клюките и оставили толкова деца (тежки) на по 10 -12г. да се люлеят на ЕДНА люлка. Изобщо да не се оплаква тая, ами да я е срам, че детенцето е заради нейната немърливост в болница...

fallback