Кметът Йорданка Фандъкова разгледа новите автобуси. Снимка БТА
fallback

26 нови автобуси МАN ще бъдат пуснати в градския транспорт на столицата от понеделник, съобщи днес столичният кмет Йорданка Фандъкова. Колите ще обслужват линиите 120, 113 и 83. По думите й този вид автобуси от немската марка отговаря на екологичния стандарт Евро 6 и е обявен за номер едно на Европа за 2014 г.

Проектът е по ОП "Околна среда" и е за доставка на 126 автобуси, като 20 от тях вече се движат по линия 102. Следващите доставки на автобуси ще са през януари и март догодина, като до средата на 2015 г. цялата поръчка трябва да бъде изпълнена, съобщи кметът.

Общата стойност на проекта е над 66 млн. евро, а парите са осигурени безвъзмездно по "Околна среда" за подобряване на качеството на въздуха в столицата. За целта ще бъдат подменени автобуси, които ще се движат по централните градските линии, където замърсяването е най-голямо, обясни кметът.

„Когато завършим проекта, ще смятаме, че сме подменили 50% от автобусния парк, тоест половината от тези стари автобуси, които вече се движат от много години по улиците на столицата и на никого не се харесват”, обясни още градоначалникът.

Слав Монов, директор на "Столичен автотранспорт" каза, че за догодина е предвиден проект за подмяна на 110 малки солови автобуси. До средата на ноември пък всички автобусни шофьори в столицата ще бъдат със специални униформи, информира още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

dsda

преди 9 години

Автобусчетата са страхотни.....дано изкарат поне някой и друг месец, преди да ги освиним тотално.....

18

Lad

преди 9 години

That's right! Let the hate flow through you, even when something is doing for your fucking miserable and poor country. And it should be like that, as you do not deserve to be called humans. Cheers

17

Kiki-riki

преди 9 години

Е за какъв к*р са пуснали новите рейсове по линия 113, която е сравнително къса - от Младост 1 до Младост 4, спрямо някои, които освен, че са по-обходни - напр. 120 , зми и по тях още се влачат половинвековните червени "Икаруси" .....

fallback