Снимка: архив Булфото

От 25 август в София започва нова обработка на зелени площи, градини и междублокови пространства с препарати срещу комари, съобщи пресцентърът на Столичната община /СО/.

От СО уточняват, че за това лято това ще е третата обработка на зелените площи срещу комари. Дейностите ще се осъществяват вечер, след 21.00 часа, при подходящи метеорологични условия, при сухо време и при прогноза без валежи за следващите 24 часа.

На 25 август по изготвен график се планира да се извърши третиране срещу комари в Градската градина, в градините "Чайка" и "Св. Седмочисленици", в Княжевската градина и в Борисовата градина.

На 26 август фирмите ще работят на територията на парк "Дружба", в ж.к. "Дружба 1", в парк "Братска могила" в кв. "Орландовци", в парковете "Заимов" и "Мир и Дружба" в "Студентски град", и в парк "100 години София" в "Младост".

Около 18 хиляди декара зелени площи в паркове, градини, транспортни трасета и междублокови пространства ще бъдат обработени с препарати.

Три фирми са ангажирани с извършването на дейността, възложена от Столичната община. Третирането ще продължи до началото на септември.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase