Блокът, в който стана фаталният инцидент Снимка: Булфото
fallback

Жена на 46 години загина при пропадане на асансьор от 9-ия етаж в София, информира МВР.

Инцидентът станал в блок на бул. "Цариградско шосе" 103.

Асансьорът се намира в блок на 12 етажа.

Сутринта загиналата Цветелина Радунчева тръгвала за работа и заедно със своя съседка се качила в асансьора. Другата жена е откарана в Окръжна болница и е в тежко състояние.

Пострадалата е на 41 години и има множество травми - разкъсване на далака, фрактура на прешлен и три ребра и лицева травма.

В момента тя се оперира, каза пред БНР д-р Николай Добрев от здравното заведение.

Пропадналият асансьор е преминал преди месец техническа проверка, като не са били установени нередности, съобщава още държавното радио. През 2012 г. съоръжението пък е било изцяло ремонтирано.

Преди половин година Държавната агенция по метрология и технически надзор е внесла предложения за законодателни промени, свързани с фирмите, които осъществяват контрола на безопасността на асансьорите.

Председателят на агенцията Стефан Цанков обясни, че заради либералното законодателство у нас са регистрирани 300 надзорни фирми за технически контрол на подемните съоръжения. В Германия например тези фирми са само две, посочи Цанков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

80

техник

преди 9 години

докато всички се правят на разбирачи и терикати така ще става .Неможе труда на един техник да е трипати по ефтин от труда на една ЧИСТАЧКА.Масовата такса на един асансьор е 40 лева и100 лева за чистачката.

79

всезнайко

преди 9 години

Трябва да има строителна полиция - така е в нормалните държави в Европа. Ако някой не си изпълнява задълженията - има начини. ОБАЧЕ - "нашите" политици трябва да започнат да мислят за хората, които са ги избрали, не само за корекции в законите, които да докарат пари на двама-трима техни приятели.ПРЕДЛАГАМ - правителството да направи на своята страница ФОРУМ, където всеки може да пише и където на определено време да се дава отговор от министрите и техните подчинени. Видно е, че не са най-умните

78

всезнайко

преди 9 години

Нямаме нормален живот и ставаме все по-престъпно небрежни към всичко.На кого е работа да прави техническата поддръжка? На леля Станка от седмия етаж ли? Като някой си слага подписа, трябва да знае, че си слага и главата в торбата, ако е проспал нещо.Като падне самолет или асансьор, ползвателите не са виновни. Като не искат да платят цената за обслужване - спират да ползват асансьора. Просто и ясно. Относно начинът на събиране на сумите - с тефтера, вечер, като преди 200 години.

fallback