Снимка: Булфото, архив
fallback

Шофьорите на линейки ще преминат обучение за оказване на бърза помощ през есента, съобщи д-р Александър Златанов, временно изпълняващ длъжността директор на Центъра за Спешна медицинска помощ – София, по БНТ.

Според него тази мярка се налага, за да могат и те да помагат на лекарите при нужда, а и работата ще стане по-ефективна.

Oще по темата
Промените в спешната помощ в София вече се реализират, макар че парите са недостатъчни, каза още шефът на спешния център.

Той е получил уверение от столичния кмет Йорданка Фандъкова, че общината е готова да отпусне средства, ако реформата доведе до по- качествено здравеопазване  в столицата.

Спешна помощ обаче продължава да отговаря на някои сигнали, които не са спешни. Златанов отбеляза, че по телефона не може да се прецени дали един случай е спешен, или не.

За да се подобри положението в Спешна помощ, д-р Златанов предложи и някои идеи.

Трябва да разделим и създадем кабинети за неотложна помощ, има база и лекари, те ще могат да работят, ще са извън практиката на личните лекари, ще работят по часово, а заплатата им може да достигне 2 хиляди лева, каза директорът на Центъра за Спешна медицинска помощ.

Имаме 5 такива оборудвани кабинета, трябва да ни помогне и Общината, допълни той. Според него тези кабинети трябва да бъдат разположени в 5 района на София.

Тази идея предстои да бъде обсъдена, за да стане ясно дали ще се реализира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 9 години

#11 парамедици се казват

11

Анонимен

преди 9 години

Да им се спрат пари от заплатата заради курса за обучение и ако някой шофьор научи нещо от доктор да плаща поне половината семестър за година ако не успее да научи, да се таксува като задочник. Така ще има баланс. Болния да има правото да се пазари и договаря след като му се предостави подробна информация за лечението, а не накрая дай 5000? Шофьорите не искат да носят, освен хамали да има и охрана на ***- те и без пари ще бият някого освен ако тълпата не е по-голяма бройка, тогава се ***!

10

тра-ла-ла

преди 9 години

До Анонимен 10... викаш и двама хамали да има в линейката...

fallback