Снимка: Булфото
fallback

Общ преглед
В бежанския лагер във Военна рампа в София е имало напрежение днес, съобщи БНТ. Над 50 души са отказали да бъдат изведени от лагера и откарани в Харманли. Стигнало се е и до сблъсъци, но без сериозно пострадали.
Oще по темата
Според разказите на бежанците те разбрали, че трябва да бъдат изведени от лагера рано тази сутрин. Някои от тях отказали да напуснат стаите си, а после и да се качат в автобусите за Харманли. Пред БНТ бежанците се оплакаха, че са бити.

От МВР коментираха, че са се отзовали на повикване от страна на Агенцията за бежанците заради нежеланието на сирийските граждани да напуснат лагера. Комендантът на лагера съобщил пред БНТ 2, че за тези 50 души е изтекъл 14-дневният срок след получаването на статут, след който те трябва да напуснат лагера. Затова им е било предложено да бъдат настанени в Харманли, но бежанците отказали.

Самите те пък обясниха пред камерата на телевизията, че не разбират защо трябва да бъдат преместени. “Ние имаме работа тук, можем да живеем с по 25 лв.”, обясни Омар Тахар. Джуан Омар пък се възмути, че е избягала от войната, а се е оказала на място, където я удрят и бият. "Дойдохме тук и почнаха да ни бият. Същата работа. Дори да се опитат да ни убият, няма да излезем оттук”, категорична беше тя .

От Агенцията за бежанците заявиха, че сирийските граждани са били предупредени преди 2 седмици за изнасянето и те първоначално се съгласили. Местата трябва да се освободят за новодошлите бежанци, част от които вече са настанени в лагера във Военна рампа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Анонимен

преди 9 години

внимавайте , тия насят болести ,наркотици , а голяма част от итя ще излязат на работният пазар ще работят на черно , ще живеят на държавните лагери , а българина ще отива СЛУГА по англиско и немско , и затова заедно с червените маймунки да отиват там от където са пристигнали , както са дошли ейтака искам така да си заминат ,*** разбира само от бой

37

Анонимен

преди 9 години

Трябва да сме безкомпромисни с тези бежанци, които не спазват законите на България!!! За нарушителите - отнемане на статута и в бежански лагер от затворен тип!!! Само така мога да се съглася част от моите данъци да се харчат за гранични нарушители - престъпници!!! И задължително изучаване на български език! Иначе за каква интеграция става въпрос?!

36

Анонимен

преди 9 години

Че кой бяга от живот на аванта ?? :))

fallback