Снимка: архив Булфото
fallback

Три влака са спрели движениe заради гражданско неподчинение в подкрепа на ромите от Стара Загора, на които бяха съборени незаконни постройки, съобщава БТА.

Oще по темата
Протестиращи роми са застанали на линията Захарна фабрика-Горна Баня на прелеза до кв. Факултета. Върху линията има и каруци.

Влакът София-Перник е спрял движение в близост до прелеза при Факултета, друг влак Перник-София е спрял в Горна Баня, а влакът Кюстендил-София е на Перник-Разпределителна.

От БДЖ обясниха, че такъв тип протест трябва да се случва едва след предварително уведомление, каквото не е получено.

Както Dnes.bg писа, разрушаването на незаконните постройки в Стара Загора започна на 21 юли. От общината събориха над 70 постройки, а незаконните общо са 350. Събарянето на ромските домове предизвика бунт в "Борова гора", където бяха къщите. 

В следващия етап на операцията ще бъдат разрушени останалите сгради.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

до Тони 103

преди 9 години

Имам хормонални проблеми и напълнях. От както развалих визията съм без работа и освен като камериерка на минимална заплата, друга работа не мога да намеря. Ще добавя, че живея в малък провинциален град.Не съм тръгнала нито да крада, нито да прося социални помощи.

63

Анонимен

преди 9 години

Който е сложил минусче на Тони, ако обича да се обоснове и да даде по-разумни предложения! Може би да се изтребят? Достатъчно неквалифициран труд се търси - да ги впрегнат да копаят, садят, чистят и пр., никакви помощи за такива, които никога не са работили.

62

Тони

преди 9 години

И аз уж не обичам официално ***, а пък ми е жал за тях. Повечето са добродушни същества, лесни за манипулиране. Дори да искат да работят, никой не ги наема. Бащите им не са ги пускали на училище, останали са неграмотни и ето го резултатът. Получава се затворен кръг. Ясно, че се увеличават и за съжаление бъдещето е в тях. Остава да се образоват, дори насила, също и възрастните. Не може безкрайно да се игнорират. Нужно е да се променят и законите, за да няма злоупотреби с помощите.

fallback