Снимка: Булфото
fallback

Всеки, който има желание да помогне на пострадалите във Варна, може да го направи, като изпрати SMS с текст DMS VARNA 17 777. Цената на едно съобщение е 1,20 лв. с ДДС.

В момента системата е пренатоварена и е възможно изпратилите SMS да не получат потвърждение, че е направено дарението.

Във връзка с бедствието Българският червен кръст откри и специална банкова сметка: УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД
BG64UNCR76301078660913 UNCRBGSF. Активен е и още един номер за SMS-и, който набира средства за пострадалите - 1466.

Всеки, който има желание да помогне финансово на пострадалите хора и възстановяването на район "Аспарухово" от природното бедствие, може да направи това на сметка:

Община Варна
Централна кооперативна банка" АД - клон Варна
IBAN: BG49 CECB 9790 8462 1500 00
BIC: CECBBGSF
Код за вид плащане - от страната - 445100, от чужбина - 44 52 00.
Като основание за плащане следва да се изписва: "За пострадалите от бедствието в кв. "Аспарухово" или "Възстановяване на щетите от бедствието в Аспарухово", уточняват от община Варна.

Във Facebook е създадена и група, в която доброволци обединяват сили, за да помогнат на пострадалите в морския град. Днес в 10 ч. всички варненци, които искат да помогнат на пострадалите от бедствието, се събират пред катедратала в града.

Жертвите след пороя във Варна са 10. Трима са в неизвестност. Ситуацията продължава да бъде тежка. Във Варна са пристигнали вътрешният министърът Цветлин Йовчев, премиерът Пламен Орешарски и военният министър Ангел Найденов.

Кризисният щаб във Варна продължават работа. Спасителните акции и разчистването също продължават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

6 sms

преди 9 години

Изпратих, и не съжалявам, дано парите стигнат до тези които са в беда

50

Анонимен

преди 9 години

Няма да дарявам на *** и една стотинка!Противното означава да ги поощрявам,да продължат с незаконната сеч и незаконно строителство!Варненци сами си избраха за кмет това нищожество-нека сами се оправят сега!

49

асд

преди 9 години

Гаранция че СМС няма да отиде за нови къщи на роми!!!,..даже като ги построят,легално ще ги узаконят,демек,да дарим за да легализираме причината за потопа,а нашите ДУпетати,политици и медии ще замотат,прикрият и покрият незаконното строителство,обезлесяване и сечта на директните извършители+бездействата от местната администрация.Няма такова лицемерие.Жалко за обикновенните хора,които живеят там по съвместителство.

fallback