Снимка: архив Булфото
fallback

От 1 април стартира строежът на метростанция на кръстовището на бул. „Черни връх“ и ул.“Сребърна“. По график станцията трябва да е готова за година и десет месеца, съобщи за Агенция „Фокус“ инж. Стоян Братоев, директор на „Метрополитен“. Той припомни, че досега всички проекти са завършвани в срок.

Oще по темата
Братоев съобщи още, че скоро ще бъде обявена тръжна процедура за проекта на третата линия на метрото. " Идеята е до края на година да стартира проектът за третия диаметър на метрото в централната част", каза той. За нуждите на третия метро диаметър ще бъдат доставени 20 нови мотриси.

Новата линия на метрото ще се строи на етапи. Първият ще е от ж.к. "Красно село" до бул. "Владимир Вазов". По думите на Братоев за този етап ще бъдат нужни 18 влака, но за да има резерв, ще бъдат взети 20. Общо за новата линия на метрото ще бъдат нужни 30 влака.

Братоев обяви още, че на старите метровлакове ще бъде направен основен ремонт, тъй като те все още могат да се ползват. Техният ресурс бил 30 години, като са ползвани 16 години.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

il_cho

преди 10 години

Не ме интересуват глупавите ви коментари! Тая станция ми е важна, защото оттам тръгват автобусите за Витоша! Писна ми да вървя 1.3 км от станцията на Черни връх до Сребърна!

17

Анонимен

преди 10 години

Какво е това нещо да строиш метростанция 2 години. За толкова време в белите държави строят цялото метро.

16

Грую

преди 10 години

Защо това не се направи докато се строеше Мола и пътя така или иначе беше затворен? Сега ще разкопаят прясно ремонтирания път и ще чакаме още 1 година да се намотаят.

fallback