Снимка: БТА

Състоянието на двама от тримата ранени полицаи е тежко, но няма опасност за живота им, обяви пред журналисти д-р Неделчо Цачев от ВМА. Малко по-рано днес тримата ранени бяха транспортирани с военен самолет от Горна Оряховица.

Д-р Цачев обаче посочи, че има сериозна опасност от инвалидизиране на двама от ранените. Единият от тях е с тежка травма на ръката и може да се наложи ампутация, съобщи полк. Николай Младенов, който е анестезиолог - реаниматор, участвал в транспортирането на полицаите с военния самолет „Спартан”.

Още по темата
Ръката на пострадалия за момента има сетивност, но предстоят много тежки и продължителни операции за възстановяването й, категорични са лекарите.

Състоянието на третия ранен е по-леко.

Полицаите са били с бронежилетки и затова раните им са в областта на ръцете. Първите операции вече са извършени, а следващите ще бъдат след два дни. В момента полицаите са в шокова зала, посочиха от ВМА.

Шийна рана е причинила смъртта на служителя на СОБТ Емил Шарков, заяви полк. Николай Младенов, участвал в транспортирането на ранените полицаи до София. По думите му останалите ранени полицаи, са извадили късмет, че не са получили смъртоносни рани. При тях огнестрелните наранявания са предимно в областта на горните крайници.

След извършените интервенции, на пострадалите се провежда антибиотично лечение с цел ограничаване на риска от усложнения вследствие на огнестрелните наранявания.

Както Dnes.bg съобщи, тримата ранени бяха настанени веднага след инцидента в болницата във Велико Търново. След като бяха стабилизирани, те бяха преместени с военен самолет в София, а оттам настанени във ВМА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase