Мая с близначките Цветилена и Ванеса. Снимка: bTV

Възможно ли е самотна майка в България да осигури пълноценен живот на трите си деца, две от които - с увреждания?

Преди близо 11 години в кюстендилското село Раждавица на бял свят преждевременно се появяват близначките Цветилена и Ванеса.

Скоро след раждането им става ясно, че страдат от детска церебрална парализа. Лекарите съветват майката Мая Манова да ги остави, но тя отказва. Не след дълго бащата напуска семейството.

"Нормално е. Всеки човек би се уплашил. То и аз се уплаших, но малко повече сила трябва да има човек. От самото начало съм с надеждата да направя нещо за тези деца", споделя Мая пред bTV.

Заради уврежданията на децата, семейството й получава от държавата около 1000 лева, които обаче са крайно недостатъчни. Живеят в една стая, а до скоро Мая и дъщерите й спят на едно легло.

17-годишният й син Мариан се опитва да помага с каквото може. Вчера сестрите му са изписани от клиниката по детска ортопедия в Горна Баня, където са били оперирани. Предстоят им още интервенции и дълга и скъпа рехабилитация.

Мая обаче е благодарна на добрите хора, които й подават ръка в тежките времена.

Сега е пуснала молба за общинско жилище в Кюстендил, защото когато има нужда от медицински грижи, тя винаги трябва да търси превоз.

"Сила ми идва само като ги погледна. И като те погледнат в очите и като ти кажат: Мамо!", казва Мая, за която битката продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase