fallback

Общ преглед

Братската могила в Борисовата градина осъмна в полски и украински цветове в деня на годишнината от Катинското клане.

Така в рамките на десетина дни, паметници, свързани със съветското ни минало, бяха преобразени от незнайни художници в тъмните часове на денонощието.

Oще по темата
На 23 февруари Паметникът на Съветската армия осъмна изрисуван с флага на Украйна, а на 2 март, отново същият паметник, бе нашарен с червен спрей и надпис: "Долу ръцете от Украйна".

Снощи неизвестни художници пък са изрисували статуите от т.нар. Братска могила в столичния парк Борисова градина. Част от скулптурите са оцветени в цветовете на Полша и Украйна, а в очи се набива надписът: "Катин, 5 III `40". 

Катинското клане е едно от зловещите масови убийства по времето на Втората световна война – тогава съветски войски избиват близо 22 хиляди поляци. Жертвите са взети като пленници, когато СССР нахлува в Полша през септември 1939 година. Разстрелите са извършени главно в гора край село Катин (на 18 км западно от Смоленск, Русия).

В клането загиват много полски войници, офицери, представители на интелигенцията – цветът на полската нация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

298

Анонимен

преди 10 години

Значи ако аз като българин се опитам да заговоря на руски поляк,чех,словак или украинец те се сърдят.Ако на украинеца му кажа,че е руснак,той ме поправя,че е украинец.За германци не искам да се сещам как се сърдеха.Последният поляк с когото говорех знаеше много малко английски но на руски като му проговорех и ставаше много гневен.Е не се чудете тогава кой е надраскал този паметник!

297

да ама не!

преди 10 години

Никой от нас българите не ни е виновен,че руснаците са си създали проблеми със унгарци,поляци,чехи,словаци,украинци и други.Но искам да се разбере,че едва ли това е дело на българи.Колко са знаещите полски,чешки или украински българи.Дори да има такива те си имат сериозна работа-преводачи,а не да драскат паметници.Така,че този проблем не е предизвикан от българи.Обвинявайте другиго за това!

296

Анонимен

преди 10 години

Защо не се направи възстановка на бомбандирането на Хирошима и Нагазаки!!!!!!!!!!!!!!!!

fallback