Снимка: архив, Булфото
fallback

Жители на столичния квартал "Гео Милев" блокираха улица, за да забранят достъпа на багери и камиони до детска площадка и градинка около блока им.

Хората обясниха, че от 8 месеца протестират срещу строежа до жилищната им сграда, който според тях е незаконен – обхващал територия, която по нотариален акт била тяхна собственост.

Oще по темата
На място в квартала пристигна полиция, както и изпълняващият длъжността кмет на район Слатина - Наталия Стоянова.

"През 1999 г. за първи път е продаден имотът. Досега е препродаден 4 пъти. Единственото решение за тези хора е да заведат граждански иск в съда", коментира Стоянова пред bTV.

Протестиращите обаче недоумяват защо те трябва да завеждат дела, след като общината не си е свършила работата и е продала неправомерно имота и то няколко пъти.

Освен това част от хората обясниха, че вече са подали жалба до общинските власти, но "главният архитект Диков не е благоволил да премести папката и да се разгледа случаят".

Зад загражденията, под засилена частна охрана, строителната дейност продължава. Без да изчака решение по казуса, строителят е отрязал 37 дървета и продължава работата си.

Недоволните граждани се заканиха всеки ден да блокират улицата и пътя на машините до строежа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Гражданин

преди 10 години

Подкрепям Архитекта. Какъв трън в очите им е блок, който ще се извисява на 18 етажа....човек като ги гледа как протестират ще реши, че казарми ще строят там.

11

Архитекта

преди 10 години

Браво! Това е за добро. Запознат съм с проекта и вярвам, че ще подобри много микросредата в квартала. Да вдигат бързо небостъргача и да се свършва.

10

попони

преди 10 години

Земята никога не е била общинска.Там е имало частни къщи и собствениците са обезщетени с жилища в блока.Допълнително земята е платена и в планировката има детска площадка която е изградена с парите на живеещите в блока затова общината я няма в плановете си но хората я имат в нотариалните актове.Как така общината продава частен имот и сега се прави на ощипана?Това означава че много хора са си поставили подписите под документи с невярно съдаржание което според закона е наказуемо.

fallback