Снимка: Булфото
fallback

Общ преглед

Двама души пострадаха при срутване на двуетажна къща в столичния квартал "Симеоново".

По първоначална информация майсторите трябвало да подменят дограмата на къщата.

При работата си обаче премахнали елемент, вероятно носеща греда, заради която е паднала цялата стена.

Единият от ранените строители е с фрактури и открити рани, приет е в шоковата зала на "Пирогов", а другият мъж е във ВМА, неговото състоянието е по-леко.

Инцидентът се разиграл малко след 10 часа днес, съобщи Булфото.

Срутилата къща вероятно е нямала носещи колони, каза по-късно кметът на район "Витоша" Валери Йорданов.

Установен е собственикът на имота и на къщата. Изготвено е предписание за обезопасяване на района. Жители от районната администрация извършват проверка по случая.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

139

Инженер конструктор

преди 10 години

Оставете дограмакчиите на мира. Сомо в пълвата снимка виждам поне 10 нарушиния на всякакви строителноконструктивни норми. В БГ всеки строи както му падне, а после реве за обезщетения на държавата при едно смешно земетресение от 5-6 стпен по МСК /забравете го тоя Рихтер вече/. Собственикът на незаконния строеж трябва да носи отговорност за щетите, които е нанесъл на "Башмайсторите".

138

Чичото

преди 10 години

Старите постройки до 69-70 г. нямат опорни стоманобетонни колони. Обикновено конструкцията е от зидария 25 см. широки тухли единички. Трегерите над вратите и прозорците са дървени. Хубаво е при преустройството на такива къщи да се прави бетонен пояс който да захване всички външни стени на къщата. Тук не виждам такъв. Освен това, конструкцията на такъв тип строителство на 2 етажа е значително по утежнена от това на едноетажно от такъв тип. Майсторите, сменящи дограмата не са работили внимателно.

137

Тъпанарство

преди 10 години

Лъжливи майстори, които нищо не разбират. Най-вероятноиганета.Всички стари постройки са без опорни колони. Акъла им, майсторлука им е в ***

fallback