Снимка: архив, Булфото
fallback

Започна миенето на част от столичните булеварди поради замърсяването им и запрашеността на въздуха,  съобщи Камелия Динева, представител на една от столичните фирми за чистота.

"Започваме в район „Сердика”, докато ни позволява времето. От утре започваме измиване на булевардите в район „Надежда” и „Илинден”. Надяваме се да подобрим състоянието на улиците и въздуха, който дишаме ние", допълни тя, цитирана от "Фокус".

По план за днес трябва да се измие бул. "Мария Луиза" , площадът пред Централна гара, Централна автогара и бул. "Сливница".

В район Илинден, както следва: бул. „Габрово”, продължението на бул. Сливница и бул. „Тодор Александров”, бул. „Константин Величков”.

В района на кв. „Надежда” – ул. „Хан Кубрат” , бул. „Рожен”, ул. "Бели Дунав", бул. „Илиянско шосе”.

Почистването през деня продължава до около 16,00 часа, защото след това падат температурите и се създават предпоставки за заледяване и катастрофи.

Оказва се, че автомобилите, с които се мият улиците, са същите, с които се чисти и снегът.

"Извършихме смяна на оборудването на автомобилите. Бяха свалени пуловете за почистване на сняг и песекарните устройства и на тяхно място е сложена цистерната и маркучите, с които се измиват улиците", каза Динева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

+

преди 10 години

Само закачка, при това - добронамерена: остава сега снегът да ни изненада ;)

fallback