Има и такива с платени сметки, но са малко. Снимка: архив, Булфото
fallback

"Софийска вода" и жителите на столичния кв. "Факултета" постигнаха съгласие вода по домовете да има – поне докато минат празниците.

Оказва се, че години наред голяма част от квартала, населен предимно с роми, никога не е плащала за ВиК услугата. Става въпрос за около 200 души.

"Преди имаше водомери, по времето на Бай Тошо. Сега от 20 години не плащам, нямам налягане", коментира пред bTV една от жените, живеещи във "Факултета".

Друга пък сподели, че не е получавала сметки от 33 години, но това не е по вина на семейството й и няма за какво да се чувства виновна.

От водното дружество пък обясниха, че проблемите с водоснабдяването на махалата са няколко. На първо място е фактът, че голяма част от постройките са незаконни и затова няма как да им бъде поставен водомер.

"Водопроводът също не е законен, не фигурира никъде в активите на дружеството. Има хора, които плащат вода, имаме такива абонати, но те са малко. 800 000 лева е дългът на "Факултета" до момента. Поставянето на водомери не помага също, защото обещанието за плащане пак не се спазва", обяви Валентин Милошев от "Софийска вода".

Николай Вушовски, зам.-кмет на район Красна поляна, се ангажира през първите седмици на новата година да се състави работна група между ВиК и общината, която да направи проверки и да присъедини хората по законен начин към водопреносната мрежа.

Експертът от Софийска вода на свой ред обясни, че точна дата за спирането на водата няма, но тя ще бъде спряна, ако не се стигне до узаконяване на водомерите в квартала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

Иван-Драган

преди 10 години

Цитат - "години наред голяма част от квартала, населен предимно с роми, НИКОГА не е плащала за ВиК услугата" край на цитата. Коментарите са излишни. Хора започвайте лека по лека и тихомълком да се въоръжавате с огнестрелни оръжия. Това а и всичко друго ясно говори за планиран и методично изпълняван геноцид спрямо българския етнос. Може да се наложи НИЕ ХОРАТА в крайна сметка да "оправим" държавата.

61

факултетник

преди 10 години

Кой ти пие вода бе братко?Водата съдържа микроби и е вредна.А сега за къпане е студено-водата замръзва!

60

Анонимен

преди 10 години

Ще им спрат водата ама друг път.

fallback