Архив: Булфото
fallback

София и Югозападния регион получи признание и доверие да продължи напред в състезанието за Европейска столица на културата през 2019. Това съобщават от пресцентъра на Софийската община.

"Благодарим на всички съавтори на концепцията на София и Югозападния регион и на екипа, който я защити днес пред журито.

В работата по кандидатурата включихме хиляди граждани. От самото начало на подготовката участват представители на творците, образователната общност, гражданския сектор, медии, спортни организации, бизнеса. Опитахме се по-малко да говорим и повече да слушаме, дори онова, което не ни се искаше да чуваме.

Така направихме много първи неща в България: първата общинска стратегия за развитие на културата, публично-частен фонд за изкуства, независим мониторинг на финансиращите си програми, първата регионална академия за културни мениджъри. И в създаването на концепцията, и в организацията, и в комуникациите прилагахме принципа на споделянето: съвместно авторство, доброволен труд и принос, търсене на неизползвани ресурси. Без доверие и общи цели програмата ни "Сподели София" щеше да бъде  само реторика", пише в съобщението.
Навлизаме с ентусиазъм във втория етап на състезанието.

Поздравяваме и другите български градове, които продължават в надпреварата. Конкуренцията между нас и отговорността ни към хората, които ни повярваха, са основата за разработване на още по-иновативни и амбициозни проекти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

до Анисия Иванова

преди 10 години

Стрино Светло, избрала си снимка от преди 100 години, когато позлатяваха кубетата на А. Невски. Едно бързо уроче по търсене на снимки в нета, м? искаш ли да ти преподам? Всяка ***, висяща с часове в нета, се прави на журналист. Срам! За Инвестор, не е срам обаче. Те с трици дърти маймуни ловят.

13

ама че народ

преди 10 години

Хмм ?Гьола в Южният Парк си има патица с патенце. А във водата масла, болуци, ужас. Пейките изпочупени, алеите не са поддържани. И не е нещо, да кажеш да иска евросубсидия за да се оправи...

12

В работата по

преди 10 години

кандидатурата " са включи " хиляди граждани ! *** !!! Направо ми се повдига !!!

fallback