fallback

Общ преглед

Десет нови метровлака ще тръгнат в столицата от догодина. Влаковете вече са доставени, купени са по Оперативна програма "Околна среда". 

С доставката им столичният "Метрополитен" вече разполага с 52 влака, съобщи кметът Йорданка Фандъкова, която заедно със зам.-кмета Любомир Христов, директора на "Метрополитен" Стоян Братоев и журналисти се повози от "Обеля" до СУ "Св.Климент Охридски".

Oще по темата
Влаковете са кооперирано производство между японската фирма "Хитачи" и руската "Метровагонмаш".

"Мотрисите са енергоспестяващи, климатизирани, изработени от неръждаема стомана, по-комфортни за пътниците са. Всеки влак е със 140 седящи места и 930 правостоящи", отбеляза Стоян Братоев.

По думите му сега минималният интервал на движение на влаковете по двете линии на метрото е около три минути в пиковите часове.

С откриването през 2015 г. на новите линии при летището и Бизнес парка в "Младост" 4 интервалът между влаковете, които ще се движат от Бизнес парка до Сливница, ще се скъси до 2,5 минути.

"Това е вече съизмерим интервал с големите западни метрополитени", коментира щастливият Братоев.

Столичният кмет пък за пореден път посочи, че процесът за подмяна на превозните средства в столичния градски транспорт е приоритет за следващата година.

"Започват да пристигат и новите трамваи, ще продължат да пристигат новите тролеи, очакваме само приключване на процедурата за новите автобуси", отбеляза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Ранбо Силек

преди 10 години

Ето как работи учителката по ръски език фъндъкова като представител на руската колониална администрация: 777my/videos/0/1/67/3326/

21

Мистър Х

преди 10 години

когато искат да руснациет могат да строят много технически грамотно. Друг е въпросът дали ще поискат. За една серийан лада в никакъв случай няма да се натегната толкова колкото за изстрелването на ракета в Космоса.

20

Мистър Х

преди 10 години

постоянно говорим колок е лоша руста техника но истината е че Су-35 и Су -37 в никакъв случай не са по лоши от Миг -16 дори са по -добри в някои отношения. руснаците пратиха човека и в космоса, Ак-74 е предпочитано оръжие в целия свят и до днес и се съпосдтавимо с Ми-16, дори е по-добро. Ама не правели хубави коли. те нямат нужда от това. Пътищата им са такива че имат нужда от Лада, а не от Ферари. Я подкарайте едон ферари в Сибир да видите каков ще му се случи.

fallback