Снимка: Булфото, архив

Шестима младежи от София прекарват свободното си време по доста необичаен начин – обединени от обща кауза, Иван, Ангел, Любо, Гошо, Бобо и Влади обикалят улиците на София и помагат на нуждаещи се, като раздават храна и топъл чай.

Идеята на 16-годишните момчета дошла от клип на техни връстници, които също правели същото. „Събрахме се групичка и определихме, че ще го направим същото и ние - за добра кауза и ще помогнем на хората, които имат нужда от това нещо, защото в днешно време никой не се сеща за такива работи и всеки гледа все с лошо, да направи някоя магария”, коментира Георги пред бТВ.

Класната им ръководителка, както и всички съученици, приветстват идеята. Заедно събират сумата от 80 лева за първата обиколка на момчетата из София. Тя продължава повече от пет часа.

„Всъщност тези пари ние ги събрахме от джобните ни пари, всеки ден отделяхме по някой лев от джобните пари за храна и в крайна сметка събрахме всички пари и го направихме”, разказва Владислав.

„Купихме банани, вода, меса, вафли, чай им дадохме, много работи им взехме. Цял ден обикаляхме в центъра и подбирахме хората, които според нас бяха в нужда, които се нуждаеха от нас и от нашата помощ”, обясни Георги.

Шестимата тийнейджъри са категорични, че няма да спрат дотук с тази инициатива. Още повече сега, когато зимата е дошла. Надяват се, че по този начин ще вдъхновят повече хора да вършат добро.

„Смятаме да правим още проекти, разбира се, да помагаме на такива хора в нужда, защото все пак всички сме българи и трябва да си помагаме”, категорични са момчетата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase