Снимка: Булфото, архив

Заради силен вятър, сняг и поледици в Северна България днес там е обявен оранжев код. Снеговалежите и силния вятър ще създават условия за навявания и виелици в областите: Разград, Търговище, Шумен, Силистра и Добрич.

От Националния институт по метеорология и хидрология съобщават, че жълтият код за потенциално опасно време е в сила за 11 области на страната. С понижението на температурите дъждът ще преминава в сняг в областите: Кюстендилска, Пернишка, София-град и Софийска област, Монтанска, Врачанска, Ловешка, Плевенска, Великотърновска, Габровска и Русенска.

Софийските улици, по които се движи масовият градски транспорт са обработени със соли против замръзване и снежната маса е избутана, съобщиха от Столична община, предаде „Фокус“.

В момента 45 машини са на терен и продължават работа по обработване на улиците. Градският транспорт се движи нормално за зимни условия.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова посети оперативния център на Центъра за градска мобилност в 06.40 часа на бул. „Тодор Александров” за да провери работата му.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase