Снимка: Булфото

Заради организираните демонстрации в подкрепа на правителството на 16 ноември се въвежда промяна на движението в столицата, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

От 21.00 часа на 15 ноември се разреши престоят и паркирането на автомобилите превозващи екраните за мероприятието в крайна дясна лента на бул. „Цариградско шосе” от страната на Борисовата градина в участъка до пл. „Орлов мост”, извън обхвата на спирките на масовия градски транспорт.

От 10.30 до 12.30 часа на 16 ноември се забранява влизането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на Спешна помощ по бул. „Цариградско шосе” между пл. „Орлов мост” до бул. „Пейо Яворов”, както и по бул. „Цар Освободител” между пл. „Орлов мост” и бул. „Васил Левски”. Същото важи и за движението по бул. „Евлоги и Христо Георгиев”.

От 12.30 до приключването на мероприятието на 16 ноември се забранява влизането на пътни превозни средства по бул. „Цар Освободител” между ул. „Г.С.Раковски” и бул. „Княз Александърл Дондуков”.

От 07.00 часа до приключване на мероприятието на 16 ноември се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автобусите, превозващи участниците в проявата на северната дъга на пл. „Св. Александър Невски”, на пл. „Княз Александър І”, на двете локални платна на бул. „Македония” между пл. „Македония и пл. „Руски паметник” и на пл. „Николай Гяуров”

Ще бъдат разположени 20 броя химически тоалетни в крайната дясна лента на пътното платно по посока на движението на бул. „Цариградско шосе”.

Мероприятието ще се проведе извън зоната за сигурност на институциите и ще приключи до 14.00 часа на 16 ноември. Ще има промяна и в движението и графика на обществения транспорт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase