Доц. Милена Стефанова. Снимка: Булфото
fallback

Всички преподаватели и служители в Софийския университет "Св. Климент Охридски" ще си получат заплатите въпреки окупацията на Ректората, обяви заместник-ректорът по учебната дейност доц. Милена Стефанова пред БТА.

“Няма основания заради окупацията на Ректората да лишаваме колегите от възнаграждения“, категорична бе тя.

В Софийския университет заплатите се получават в края на месеца, сега е датата за аванс. В момента счетоводството работи и се надявам всичко да е наред, коментира заместник-ректорът.

Oще по темата

Окупацията на Ректората на СУ продължава и днес, но администрацията се допуска в сградата на висшето училище, съобщиха "Ранобудните студенти", които на 25 октомври вечерта окупираха сградата.

На 11 и 12 ноември протестиращите студенти обявиха пълна окупация, при която не допускаха в Ректората дори администрацията на висшето училище.

От Софийския университет заявиха днес, че достъп до сградата на Ректората е осигурен на ръководствата на факултетите - декани и заместник-декани, на служителите от деканатите и инспекторите от сектора "Студенти", както и на служителите в централната ректорска администрация.

"Администрацията в Ректората на СУ днес е на работа и всички студенти, които желаят да вземат уверение за студентски стипендии, могат да направят това", каза доц. Стефанова. Тя допълни, че има вече студенти, които идват от сутринта, за да получат уверения за стипендии.

„Ситуацията с окупацията е толкова динамична, но засега нямам основание да се притеснявам, че няма да успеем да обслужим административно студентите в този срок“, коментира доц. Милена Стефанова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

taka

преди 10 години

А някой от прекрасните коментиращи знае ли, че СУ не е само един окупиран ректорат, а повечето му факултети са в други сгради и с несмутен учебен процес? Заслужили са си заплатите, както винаги. Дори и работещите в ректората- окупацията не е по тяхна вина, не е от техния мързел.

14

DOLU

преди 10 години

tAZI SVINQ E BILA KANDIDAT NA kOSTOV ZA NARODEN IZBRANIK,MRUSNIZA

13

politolog

преди 10 години

Нали формирането на работната заплата на преподавателите не само в Софийския университет, но и във всички висши училища става въз основа на взетите часове и зависят от бюджета на висшето училище.

fallback