Снимка: Булфото, архив
fallback

28-годишен мъж от турски произход беше пребит зверски тази вечер в столицата. Нападението е станало на кръстовището на улиците „Пиротска” и „Самуил” от група мъже, някои от тях видимо в нетрезво състояние и неадекватни, предаде bTV.

Пострадалият се казва Метин и е бил откаран във ВМА в тежко състояние. На мястото на нападението е имало много кръв. От лечебното заведение обясниха, че мъжът е в кома, с тежка черепно-мозъчна травма.

Метин е български гражданин от турски произход - от Шуменско. Работел в джамията, както и на стоковия базар "Илиянци".

Oще по темата

Преди да пребият младия мъж, нападателите му връхлетели в намиращия се на около 10 метра от мястото пансион, който се обитава от имигранти. Изпочупили са вратите, но чуждите граждани са успели да ги изблъскат.

След това нападателите случайно са попаднали на 28-годишния мъж на улицата и са го пребили жестоко с ритници в главата. По това време на улицата е тъмно, уличното осветление не работи, но съседните заведения светят и нападението има поне десетина свидетели. Всички започват да звънят на 112, но само едно момиче се намесва да спаси жертвата.

Двама от нападателите са били задържани в Трето районно, останалите са успели да избягат.

Това е поредната ксенофобска атака, след случая с нападнатата от алжиреца Салахедин Бин Аладин Виктория. Преди дни 17-годишният сирийски младеж Али беше намушкан с нож пред общежитието в столичния квартал „Военна рампа". Цветнокожа жена от Камерун също стана обект на нападение - на автобусна спирка в София миналия понеделник.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

326

фен

преди 10 години

за тези *** по 30години строг тъмничен затвор. всичко останало е компромис с миризма на корупция.

325

Митака

преди 10 години

До BSPАнонимна ти е и азбуката и ти и такъв си остани от трах и от срам и от какво още тъпакко ??? Вече и в Европа уважавават Кирилицата

324

Митака

преди 10 години

Жалка *** сме българите. Аз живея в америка , не можех да говоря и дума като дойдох , но до днес никой не ме е бил нито се е заяждал с мен че съм чужденец и раборя с тях и ме уважават като свой. Какво ви става в България. Нали сме гостоприемни. Тези хора не са дошли от хубаво. Ако не им помагате не им пречете не бъдете ***

fallback