Снимка: Dnes.bg

Около 150 бивши работници на Вагоноремонтния завод в Карлово блокираха пътя пред предприятието днес за 2 часа. Те направиха и опит да блокират жп линията, но не получиха разрешение за това от БДЖ. 

За периода от 2010 година досега всеки от протестиращите има да получава заплати между 2000 и 20 000 лева. В протеста не участваха действащи работници, защото се страхуват от уволнение. В момента във Вагоноремонтния завод в Карлово работят около 60 души. 

„Аз питам: Не е ли престъпление това да не ти изплащат заработения труд и в коя друга държава това се случва – представяте ли това да се случи в Германия или Австрия?”, заяви една от протестиращите. 

Миналата седмица са взели заплата за месец май. „Това е единствената за България фирма за производство на цистерни и ако е пред закриване този мафиотски завод, който се управлява от държавни мафиоти, ние спираме да работим”, заяви друг протестиращ. 

От ръководството на завода отказаха коментар. Протестиращите скандираха пред фабриката близo два часа, след което се заканиха следващия понеделник да блокират жп линията София-Бургас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase