Снимка: Булфото
fallback

Общински съветници в София ще обсъждат нови правила за прием на деца в детски градини, съобщи БНТ. Според предложението дете, което е прието в градина в две поредни класирания, но не е било записано, да губи правото си да кандидатства в четири генерални класирания.

Родителите, работещи в страни от Европейския съюз, ще получават по една точка при кандидатстване. Досега такова предимство имаха само работещите у нас. По една точка ще получават и родители, записани за редовна докторантура.

До този момент тя се полагаше само на редовните студенти. Ако родителят откаже записване, той да трябва да го направи на място, в детската градина, за да не загуби точките си при следващото класиране. Проблемът с недостига на места все още остава нерешен. По данни на родителските организации над 13 хиляди деца ще останат извън детските градини.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Баба на 3 внучета

преди 10 години

Трите ми внучета са момченце на 2 години и 7 месеца и сестричките му - близначки по на 1 година и 3 месеца. Близначките са приети в детски ясли в близката градина, но момченцето не е - нямало място. И сега пътува всеки ден от кв. Гоце Делчев до Младост 3. Това нормално ли е? Пък може за България и да е!...

11

Анонимен

преди 10 години

нахални, долни, мякащи селендури!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

10

Селяндур

преди 10 години

*** като дайдохме в София да не би да живеем на палатки. Общината като разрешава да се строят жилища не се ли сеща, че в тях ще живеят хора, ще се раждат деца и ще трябват детски градини и училища.

fallback