Кметът Йорданка Фандъкова. Снимка: Булфото
fallback

Толкова детски градини, колкото се построиха в София през последните пет години, не са се строили никога, похвали се пред общинските съветници кметът Йорданка Фандъкова.

"Призовавам за пореден път да се спрат манипулациите за ужаси по темата за детските градини", настоя тя.

Фандъкова пресметна, че само през настоящата година в столицата се строят вече 12 детски градини.

Oще по темата
Според нея решението на проблема с местата в детските градини е само в строителството на нови детски градини.

Изказването й бе провокирано от левия общински съветник Калоян Паргов, който заяви, че "ужасът от това да не си запишеш детето в детска градина е много по-голям в сравнение от миналата година".

"На места има около 100 деца, които чакат да бъдат приети. Такова задръстване не е имало досега", коментира Паргов, който се позова на данни от родителски организации, че над 13 хиляди деца ще останат извън столичните забавачки.

Днес Столичният общински съвет прие изменения в правилата за прием в общинските ОДЗ-та и ясли. В тях е записано, че дете, което е прието в градина в две поредни класирания, но не е било записано, губи правото си да кандидатства в четири генерални класирания.

Родителите, работещи в страни от ЕС, пък ще получават по една точка допълнително при кандидатстване. По една точка ще получават и родители, записани за редовна докторантура.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Софиянец

преди 10 години

По некадърно управление София не е имала никога, молбата ми е поне да не пипа НДК за да не се превърне тотално центъра в третокласна турска гара!

31

еда баба

преди 10 години

ПРЕДИ МНОГО ГОДИНИ НЕ ЖЕНЕНИТЕ ПЛАЩАХА " ЕРГЕНСКИ ДАНЪК"`,КОЙТО ХИЧ НЕ ИМ ХАРЕСВАШЕ. СЕГА ТЕЗИ" САМОТНИТЕ" ПРИ ЖИВИ МЪЖЕ ПОЛЗВАТ ТОВА , КОЕТО СЕ ПОЛАГА НА ТЕЗИ, КОИТО ИМАТ ЗАКОНЕН БРАК, А ТЕХНИТЕ ДЕЦА НЕ ГИ ИСКАТ НИКЪДЕ ЗАЩОТО ИМАЛИ РОДИТЕЛИ. МОЯТА СНАХА ОТГЛЕДА ДВЕ ДЕЦА БЕЗ ДА ПОЛУЧИ И 1 СТОТИНКА ЗА ДЕТСКИ, ЗАЩОТО ИМАЛА 2-3 ЛВ НАД ОПРЕДЕЛЕНИЯТ ЛИМИТ. КЪДЕ Е ЛОГИКАТА? ВСИЧКО ЗАКОННО СЕ ПРЕНЕБРЕГВА ЗА СМЕТКА НА ТАРИКАТИТЕ, МЪРЗЕЛИТЕ И *** ***, КОИТО ТОЧАТ БЮДЖЕТА

30

Анонимен

преди 10 години

Оххх Данче, оххх! Добро, добро, добро Данче!)

fallback