От миналото лято велополицаи обхождат Борисовата градина. Снимка: Булфото

Общински полицаи ще гонят шумните компании от градинките в столицата.

"Получаваме много жалби от граждани за шумни компании, които употребяват алкохол и чупят общинска собственост. Поради тази причина от снощи нощен патрул ще следи за реда на ключови за центъра места, паркове и площади", обяснява пред "Монитор" шефът на дирекцията за обществен ред в Столичната община Красимир Димитров.

Полицаите освен че ще предупреждават хората ще могат да налагат и санкции. Нарушителите ще отнасят глоби от 10 до 50 лв. Екипът ще е от двама общински полицаи, които ще следят за реда от 20 до 8 ч.

"При необходимост имаме готовност да пренасочим още един патрул", обясни Димитров.

По думите му най-много столичани се жалвали от шума в градинката "Кристал" и парка "Заимов".

Както Dnes.bg ви съобщи нощният столичен патрул ще дежури и около Градската градина, площад "Бански", в района на археологическите разкопки пред ЦУМ, Борисовата градина - около езерото "Ариана", езерото с лилиите, тенис кортовете, край градината около църквата "Св. Николай Софийски" и други.

"Полицаите ще реагират на всички сигнали, получени в оперативния дежурен център и центъра за видеонаблюдение на общината", обясни Димитров.

Хората масово се жалват и от клошарите, които през нощта превръщат разкопките около Ларгото в свой дом.

"Там ще има денонощен пост, който ще е оборудван с видеонаблюдение и ще следи в реално време за нарушители", обясни Димитров.

Освен района около "триъгълника на властта" постът ще следи и около Пета градска болница, по бул. "Мария Луиза", бул. "Витоша" и района около НДК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase