Игор Шабов нямал намерение да скача, а да протестира. Снимка: БТА

Общинската фирма "Егида" ще бъде наказана заради проникването в ТЕЦ "Земляне". В неделя Игор Шабов, нашумял с участието си в популярен телевизионен риалити формат, се качи незабелязано на един от комините на ТЕЦ-а и заплаши, че ще остане, докато правителството на Пламен Орешарски не подаде оставка.

Шабов обяви, че е решил да се качи там не за да слага край на живота си, а за да изрази недоволството си от настоящото правителство. В крайна сметка младият мъж бе свален невредим след часове преговори с психолози от МВР.

Вече е назначена и специална комисия, която да изясни как е допуснат Игор Шабов на територията на дружеството. Във фирмата също тече вътрешна проверка.

Още по темата

"Не е установено в какъв час и откъде е проникнато. Не е имало досег със служители на „Егида”-София”, поясни изпълнителният директор Владислав Манев, цитиран от bTV.

На фирма „Егида” е поверена сигурността, както на ТЕЦ „Земляне”, така и на ТЕЦ-овете Изток и София. Последните два обекта обаче са с национално значение.

По-рано днес Игор Шабов беше освободен от ареста, където бе задържан за 24 часа. Случаят е докладван по указа за борба с дребното хулиганство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase