Петър Диков. Снимка: Булфото

Няма да бъде закрита автобусна линия 94, успокои живущите в кварталите „Изгрев“, „Дианабад“, „Изток“ и „Лозенец“ Петър Диков. Пред БНТ главният архитект на София опроверга твърденията, че ще бъдат изсечени над 500 дървета в Борисовата градина, за да се направи ново трамвайно трасе.

Планираното от Столична община преустройство на линията на трамвай 18 бе посрещнато с недоволство от граждани.

Частта от трасето, която по план пресича Борисовата градина, е с дължина 300 метра и минава по съществуваща просека на топлопровод на столичното парно, обясни Диков. Тя обаче 25 години не била прочиствана.

Сега предлагаме и едно допълнително изменение на плана, което да намали двойно засегнатите храсти и дървета. Има по "Г. М. Димитров"  от порядъка на 60 дървета, които се засягат от трамвайното трасе. Ние затова разработваме там програми за компенсаторно залесяване, минимум 3 пъти повече от броя на засегнатите дървета, каза още архитектът.

И докато Диков разясняваше как новата линия ще осигури връзката на три квартала с метрото, живущи в тези райони изразиха недоволството си с довода, че хората не искат шумните условия на "Граф Игнатиев" и"Черни връх".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase