Йорданка Фандъкова. Снимка: Булфото

Няма да бъде спирана автобусна линия 94, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова в коментар на появилите се слухове в последните дни, че линията от Студентски град до центъра на София ще отпадне заради пускането на трамваите от Семинарията до квартал "Дървеница".

"Коментира се все още и се обсъжда проектът за изграждането на новото трамвайно трасе от Семинарията до Студентски град. Това няма нищо общо с маршрутите на автобусите”, категорична бе Фандъкова.

Тя обеща, че независимо какво ще е бъдещето на трамвайната линия, автобусите, които обслужват Студентски град, няма да бъдат пипани и ще продължават да се движат по начина, по който се движат и в момента.

От пресцентъра на Столичната община посочиха, че новата трамвайна линия от Семинарията до "Дървеница" и "Студентски град" е компонент от проекта "Интегриран столичен градски транспорт", финансиран от европейския фонд за регионално развитие по оперативната програма за регионално развитие (2007-2013 г.).

Още по темата

Трамвайната линия ще осигури на жителите на кв. "Изгрев" по-бърз транспорт.  Ще се намалят и задръстванията, които сега стават на бул. "Никола Вапцаров" и при Семинарията, посочват от общината.

Dnes.bg припомня, че преди 3 дни заместник-кметът на Столична община по транспорт Любомир Христов посочи, че до края на месец юни ще бъде обявена поръчката за строителството на трамвайното трасе от Семинарията до "Дървеница".

Заместник-кметът поясни, че има избран изпълнител за доставянето на нови трамваи. Договорът с изпълнителя трябва да бъде подписан до края на този месец и предстои изпълнението, посочи  Христов.

В края на миналата седмица пък главният архитект на София Петър Диков обяви, че трамвайните мотриси, които ще преминават по столичния бул. "Г.М. Димитров", ще са напълно безшумни.

По думите му обитателите на жилищни сгради по бул. "Г.М. Димитров" могат да бъдат спокойни, че по булеварда няма да се движат "тропащите трамвайни мотриси отпреди 45 години, производство на трамвайния завод "София", а модерни и безшумни машини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase