Снимка: Пирогов

Общо 208 пациенти са получили медицинска помощ в Клиниката по токсикология на „Пирогов“ за почивните дни, съобщават от болницата. От тях на лечение са оставени 47.

Пациентите са били основно с хранителни отравяния, а една жена е получила тежка алергична реакция, чийто произход все още не е изяснен, посочи д-р Кирил Христов,  завеждащ екип по спешна хирургия.

Общо 1533 възрастни и 236 деца са преминали през спешните кабинети на „Пирогов“ за петте почивни дни.

Броят на прегледаните възрастни пациенти е по-малък в сравнение с Великденските празници през миналата година, но броят на децата се е увеличил, уточниха лекарите.

Най-често срещаните травми сред възрастните пациенти са били вследствие на катастрофи и на битови инциденти, посочи д-р Христов. По думите му дежурните лекари са оказвали спешна помощ и на пациенти с хронични заболявания, получили кръвоизлив на язва поради промяна на храненето, смяната на сезона или консумиране на големи количества храна.

От прегледаните деца 15 са били оставени за лечение в болницата, като 10 от тях са били оперирани по спешност, каза д-р Григор Сиришнишки, завеждащ екип по спешна детска травматология.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase